Nå er jeg i Australia! :D

Hei alle sammen!
Sorry for så sen oppdatering, men jeg fikk ikke internett på min egen data før idag!
Ja, jeg ankom altså Sydney, Australia nå på Lørdag, men fredag kveld i Norsk tid :) Ja, det må jeg kanskje nevne og! Sydney er 8 timer forran Norge! Og det er skikkelig rart med den tidsforskjellen! Når jeg står opp for å gå på skolen, så skal dere legge dere, og når jeg skal legge meg, så står dere opp!.. Men det er litt trist og syns jeg.. jeg får ikke snakket like mye med vennene mine som jeg har lyst til...

Men.. ja! Ankom Lørdag, da var jeg bare "hjemme" og slappet av! Så var vi på litt sightseeing i Sydney på Søndagen :) Så opera huset, the harbor bridge og masse mer! Det er kjempe fint her! :) Ellers ikke noe spesielt! Stresset med å komme over jetlagen de første dagene, men det er bedre nå :) Og, Tirsdag var min første skoledag!!! Det var UTROLIG skummelt!!!! :( :( Kjente INGEN fra før! Og det har jeg aldri opplevd! Hver gang jeg har begynt på en ny skole, så har jeg kjent noen fra før.. men ikke denne gangen! Pluss det er en STOR skole, et annet språk, annen kultur.. alt er anderledes! Så det var kjempe skummelt .. :( Og.. ja.. selve skole dagen var ikke akkuratt fantastisk.. ble ikke kjent med noen heller.. Jeg gruet meg til 2. skoledag, som var idag!.. Men, det gikk heldighvis litt bedre idag! Jeg ble litt kjent med noen, og følte meg ikke så alene, men var fortsatt kjempe skummelt.. og gruer meg litt til i morgen og!

Alt er anderledes her nede, og jeg er fullstendig ute av komfort sonen min!!
Jeg kjenner ingen fra før, så må begynne helt fra toppen der, de har en annen kultur med andre vaner enn meg.. Alt er bare helt anderledes! Jeg blir glad når jeg ser noe som minner meg om Norge, som f.eks. jeg så Whiscas kattemat på butikken, jarlsberg ost og mange andre produkter som vi har i Norge, og de minner meg om Norge. Jeg savner Norge veldig masse, og jeg savner vanene mine.. og ikke minst familien min og vennene mine! Det ble mye vanskeligere enn jeg trodde! Jeg visste ikke at jeg ville savne dem så forferdelig mye!.. 

Alt i alt, er dette forferdelig skummelt! 
MEN, jeg har en fantastisk grei vertsfamilie, som er veldig støttende og snill! De har hatt flere vertsstudenter her før, og vet hvordan det er. Jeg stortrives med dem, og jeg er sikker på at med tid, vil jeg bli vandt til deres vaner og kultur og når jeg har fått noen venner, at da vil jeg være litt mer komfortabel på skolen! :) Og når jeg kjenner vertsfamilien min bedre, så vil jeg være mer komfortabel her "hjemme" og. Jeg sier hjemme i hermetegn, fordi dette føler ikke som hjem for meg... i alle fall ikke enda! Men, hjemme på Gaustad vil alltid være mitt ekte hjem! :) 

Men det at jeg vil bli mer komfortabel her, forandrer ikke det at jeg savner familien min og vennene mine utrolig mye!!! Og jeg gleder meg masse til å se dem igjen! Nå som jeg er i denne situasjonen verdsetter jeg dem enda mer! Fordi jeg føler meg litt alene, siden jeg ikke har noen som jeg kan snakke med skikkelig her nede.. en venn, søster, mor eller far.. som jeg ønsker veldig sterkt ved min side nå! Så jeg gleder meg masse til å se dere igjen, familien min og vennene mine!!! 

Jeg vil oppdatere mer etterhvert!

5 kommentarer

Magni:D

21.jul.2010 kl.14:05

ELisabeeeth:D høres ut som det er kjempe fint der nede, og at du klarer deg fint:) her hjemme i Norge regner det trollkjerringer som vi sier på gaustad:( vi må snart ta oss en skype samtale, en dag du ikke er på skolen:) savnerdeg masse her oppe er ganske tomt på gaustad og kjedelig uten deg:( glaaad i deg u know<3

Synnøve

21.jul.2010 kl.16:35

Å du er så heldig:) Det kommer nok til å gå bedre etter hvert, det vet jeg! Du er en fantastisk jente som klarer dette:D Kos deg videre vennen, glad i deg <3

Pappaen til GM

21.jul.2010 kl.19:12

Heisann,

Var selv utvekslingsstudent, og husker at ting var uvant og litt skummelt. Men trøsten er at det tar ikke mange dagene før livet ser mye lysere ut, om noen uker er flere venner på plass og om en måneds tid er hverdagen så "vanlig" at livet går sin gang (og selv om en måned virker som en evighet nå, så blir du overrasket over hvor fort det går.)

Husk hele tiden på at den bagasjen du får med deg etter et slikt år gir deg enestående evner og flotte verktøy til å møte de utfordringene du vil støte på senere og resten av livet.

Hold ut i denne tøffeste fasen, så er det lite som kan "ta knekken" på deg hverken i resten av dette oppholdet eller i fremtiden.

Lykke til videre!

Mvh, JonB

Cathrine

21.jul.2010 kl.20:15

Åee. Blir sikkert mye bedre etterhvert! Går jo ikke ann å ikke bli glad i deg,søta! Håper du koser deg kjempe mye der nede og lærer mye <3 Og vær forsiktig!!

Elisabeth

22.jul.2010 kl.13:56

Tusen takk for støtten alle sammen!! <3 Jeg setter virkelig pris på det :)

Og, ja!! Skype samtale, Magni!! Jeg sender den en mld på face eller noe! :) <3

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits